28
noiembrie
GROUPE CAUSSADE SEMENCES
CAUSSADE SEMENCES ROMANIA

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Opinii privind hibrizii de porumb

CAUSSADE SEMENCES - singura companie multinationala cu cel mai mare portofoliu de specii de cultura, si anume 50 (porumb, floarea-soarelui, rapita, sorg, grau, orz, orzoaica, ovaz, triticale, secara, soia, mazare, lupin, sfecla, lucerna, festuca, golomat etc.).

CAUSSADE SEMENCES - singura companie multinationala, care a inventat un concept unic, CONCEPTUL DUO CS, pentru obtinerea unui siloz caracterizat prin parametrii de inalta superioritate sub raport nutritiv si digestiv. Conceptul DUO CS este marca inregistrata CAUSSADE SEMENCES.

CAUSSADE SEMENCES - singura companie multinationala care-si focalizeaza toate resursele umane si financiare doar pentru satisfacerea nevoilor fermierilor privind asigurarea unei genetici de cea mai inalta performanta. Este o companie care are ca singur obiect de activitate ameliorarea, multiplicarea, conditionarea si comercializarea semintelor pentru cultura mare si plante furajere.

Prima pagină > Caussade Semences Romania > Opinii fermieri > Opinii privind hibrizii de porumb


Ţuţuianu Gheorghe – S.C. Lux Com S.R.L.
Judet: CALARASI   Localitate: Ileana
Este al treilea an consecutiv când cultiv varietăți CAUSSADE SEMENCES unde influențat de rezultatele de excepție, am mărit continuu suprafața cultivată cu această genetică. Anul acesta hibridul REALLI CS l-am semănat pe 450 ha. Rezultatul obținut a fost unul foarte bun, și anume, producția medie fiind de 12000 kg/ha. Concluzia mea, dupa o experienta de 3 ani, este că utilizând genetica aceasta ai garanția producției și implicit a profitului. O genetică pe care o recomand cu căldură tuturor fermierilor.
Thiery Bourgoin – Director general S.C. Rominsem S.R.L.
Judet: BRAILA   Localitate: Mircea Vodă
Cultiv CAUSSADE SEMENCES din primul an de când au intrat în România (2007). Când spun cultiv mă gândesc la porumb, floare, rapiță etc., deci pentru toate culturile pe care le am în asolament.
În 2010, la cultura de porumb, printre alți hibrizi CAUSSADE SEMENCES am avut și CORETTA, un hibrid spectaculos. Este un hibrid nu foarte înalt, pentru grupa sa și are un stay-green foarte bun. Un alt aspect care m-a impresionat la CORETTA CS a fost numărul mare de rânduri pe știulete, personal am făcut determinările și am găsit numai 20 de rânduri/știulete și de asemenea umiditatea la recoltare. Cu privire la aceasta pot spune că l-am recoltat la începutul lunii octombrie, mai precis 2 octombrie, iar umiditatea a fost de 17%. Deci, pot să afirm că pierde foarte repede apa, după maturitatea fiziologică.
L-am avut cultivat pe două sole. Pe o solă de 50 ha am obținut o producție medie de 13100 kg/ha iar pe cealaltă solă de 40 ha am obținut 12600 kg/ha. Deci pe cele 90 ha am obținut 12850 kg/ha, producție STAS. Singura diferență în tehnologie a fost că o solă a fost pregătită numai cu 2 discuri în primăvară și un tăvălugit, deci fără arătură și nici o altă lucrare în toamnă, iar cealaltă solă a fost arată din toamnă și discuită în primăvara. Ambele sole au fost fertilizare cu 350 kg N substanță brută (produs comercial) și 150 kg P, la fel produs comercial. Aceste producții au fost obținute la neirigat, deși noi suntem cunoscuți ca o societate care aplicăm irigații, dar anul acesta nu a mai fost nevoie. Mă declar foarte mulțumit de varietățile CAUSSADE SEMENCES.
Ing. Secăreanu Silviu – S. C. Carmolimp S.R.L
Judet: BRASOV   Localitate: Ucea de Jos
Suntem în al doilea an în care toată suprafaţa pe care o cultivăm cu porumb peste 500 ha, o semănăm numai cu hibrizi CAUSSADE SEMENCES. Datorită condiţiilor pedoclimatice din acest an (2010), în zona noastră nu am putut semăna porumb mai repede de sfârşitul lunii mai. În aceste condiţii am decis să mergem pe hibrizi extratimpurii (TWEEDI CS – FAO 190 și ISBERI CS – FAO 230), pentru cultura porumb pentru boabe, iar pentru siloz am cultivat ESTORI CS, SCANDI CS, LABELI CS și REALLI CS. Producțiile au fost foarte bune, de exemplu la ISBERI CS, producţia medie de boabe pe care am obţinut-o a fost de 6900 kg/ha, la 14% umiditate la recoltare, ceea ce pentru zona noastră este foarte bine. Cu privire la porumbul siloz, la fel producțiile au fost foarte bune, ne-am încheiat pe o medie de 56 t/ha. Silozul obținut îl vom folosi atît pentru furajarea animalelor, cât și pentru obținerea de biogaz. Suntem foarte mulțumiți de hibrizii CAUSSADE SEMENCES.
Leancu Gabriel – S.C. Adeona s.R.L.
Judet: IALOMITA   Localitate: Slobozia
În primăvara 2010 am cultivat 40 ha cu hibridul PARDI CS, unde am obținut o producție de top, și anume 12800 kg/ha. Am remarcat la acest hibrid un start excelent în vegetație, o rezistență la arșiță extraordinară (la 10 august nici o plantă nu avea tendința de îngălbenire a frunzelor), pierderea rapidă a apei din bob la maturitate, fiind recoltat la 15 septembrie cu 14% umiditate. Rezultatul obtinut mă determină să recomand tuturor fermierilor această genetică.
Eugen Cernat – S.C. Charon Agro S.R.L.L
Judet: BRAILA   Localitate: Movila Miresei
Anul trecut a fost primul an când, convins fiind de distribuitorul de la care-mi cumpăr inputurile, am încercat hibridul LABELI CS pe o suprafață de numai 3 ha. Am fost atât de mulțumit de acest hibrid, încât anul acesta întreaga suprafață de porumb am semănat-o cu LABELI CS. Faptul că am obținut o producție de 12300 Kg/ha cu o umiditate de 16%, recoltat pe 10 octombrie 2010, spune tot despre performanțele acestui hibrid, pe care-l recomand cu căldură tuturor.
Este un hibrid de excepție!
Ing. Bencze Aurel – S.C. Group Lorena S.R.L.
Judet: MURES   Localitate: Mureş
Lucrez de peste 25 de ani în cultură mare. Am semănat hibrizi de porumb de la toate companiile multinaționale și naționale, dar în sfârșit am gasit genetica cea mai bună pentru arealul în care se gasesc parcelele mele, cu teren mai pietros, cu scurte perioade de secetă.
Pot să spun că niciodată n-am avut un porumb atât de frumos, să-mi dea așa productii bune.
Am semănat aproape 300 ha cu hibrizi Caussade Semences – SELTI CS, CLARITI CS, VERRI CS și REALLI CS.
Hibridul SELTI CS (FAO 240) l-am semănat pe mai bine de 100 ha și am obținut o producție stas de peste 5400 kg/ha. Este un hibrid extratimpuriu foarte bun sănătos, a pornit rapid în vegetație și a pierdut apa foarte ușor, pentru zona noastra este un lucru extraordinar.
Hibridul VERRI CS (FAO 300) a fost semănat pe o suprafață de 45 ha pe niște coaste mai sărace unde nici nu am putut sa aplic o tehnologie corectă. A pornit foarte bine în vegetație, a suportat ușor perioada de secetă, în toamnă am crezut că nu se mai coace, dar am constatat că tulpina era încă verde, iar știuletele bun de recoltat. Am obținut o medie de 6800kg/ha la o umiditate de 15%.
Hibridul CLARITI CS (FAO 320) îl cunoșteam de la vecinul meu dl. Pogăcean și în acest an am încercat și eu. Este cred, hibridul cel mai bine adaptat pentru zona noastra. L-am semănat pe o suprafata de 95 ha, a avut o talie impresionantă și știuleți mari. Am obținut o producție de 8100 kg/ha.
Hibridul REALLI CS (FAO 380) nu m-am încumetat să-l cultiv pe o suprafață mai mare datorită tardivitații (FAO 380) pentru zona noastra. Dar a fost spectaculos. Pe o suprafață de 23 ha am obținut 250 tone boabe, și l-am recoltat la o umiditate de 19,5%.
În concluzie, doresc o colaborare de lungă durată cu firma Caussade Semences, pentru că au o genetică de excepție.
Popescu Ilie – S.C. Olt Piess
Judet: OLT   Localitate: Slatina
În anul 2010 am testat hibridul GERZI CS alături de alți hibrizi de la alte companii de semințe, în condiții identice de cultura. Am fost impresionat de modul cum s-a comportat și de potențialul de producție al acestui hibrid la care am obtinut 9000 kg/ha în sistem neirigat. Anul viitor voi mări suprafața cultivată cu porumb CAUSSADE.